jjossann

Alla inlägg under mars 2010

Av Josefine Lindqvist - 17 mars 2010 15:51

Jaa, vad ska man säga. Jag är fortfarande sjuk. Vill rida Rutan och komma igång med träningen igen. Men idag fick hon sista sprutan för botolismen så måste vänta att anstränga henne ännu längre. Men det får man ta. Har anmält mig till Valåsens dressyr tävling nästa söndag också. Hoppas vi har kommit igång lite tills dess. Ska bara starta LB:1 och om det går bra kanske jag efter anmäler mig till LB:3 an. Får se. Hovslagaren har varit och kollat på Rutans hovar också. Han skärde rent och tvättade med något medel. Ser redan bättre ut. Ska dit ikväll, snart, om en timma och borsta ur och sedan kladda på kära. Men orkar knappt göra något. Men det får bli bra. Hon kommer att vara jätte pigg nu. Hon brukar bli pigg efter bara två vilodagar. Hej och hå. Jag får nog släppa henne i ridhuset^^, På tal om annat än hovar alltså.. 

I natt jag drömde något som, jag aldrig drömt förut.. Nej men jag drömde något helt sjukt och otäckt. Det var vidrigt. Mår helt dåligt nu efteråt. Äkta panik dröm liksom. Blää hatart. När det var som mest spännande väcker mamma mig.. Räddande ängel   

Ingen som har en dressyrsadel till salu runt 5-6 000 kr?


Nej nu ska jag komma ikapp med lite skolarbeten. Som jag alltid säger. Men blir det något?. Neej.


Ha det gott, hedda :)


Av Josefine Lindqvist - 14 mars 2010 18:47

Idag började min dag med att jag åkte till stallet, gjorde mina sysslor och gick ut i hagen, kollade Rutans hovar, rensa ur dom lite lätt med kovkratsen. Såg inte värre ut men det ser inte bra ut. Hon ömmade lite när jag rensade också. Inte alls bra. Sedan bar det av hemåt, gjorde mig iordning lite, tog på mig kläder. Sedan drog hela familjen i väg till stugan. Där har vi varit hela dagen nu. En del ur släkten kom även dit. Grillade korv och satt i solen. Det var härligt och mysigt. Även om det inte var det roligaste så är det något som behövs. Bara ha en utedag och ta det lugnt. Hihi Sally var riktigt glad att komma till stugan. Det bästa hon vet! Hon gnäller på oss när vi ska iväg för hon vill att vi ska öppna bilen. Så posetiv. Hem vill hon inte heller sen ^^. Kom hem ungefär nu runt halv 7. Ska hinna till stallet och kolla till Rutan lite fort också.<3

Jag är ju en person med mycket tankar och mycket filosofier om man kan säga så. Något jag och mamma pratade om på vägen hem var det här med själar. Hur fort en själ kan slockna i en människa. Alltså vad fort man kan dö. Men att själen är evig. Ljuset i själen lever vidare. Eller den föds om. När man går in i det så kallade ljuset när kroppen dör, så föds själen om? Det är kanske själens uppgift att föra liv vidare i en annan kropp. Vi är ju en del av jordenskretslopp, när vi dör eller andra djur ska vi egentligen förmulta och ge näring till jorden. Själarnas uppgift är kanske att hitta en kropp att "fästa sig i". Eller själen kanske man inte ska säga, mer som en energi, en levnadsenergi. Därför fattar jag inte hur medier kan se andar, eller hur dom kan prata med dom. Kan förstå att man kan känna energier men att se konturer av dom?.. Det är ju bara en energi på något sett. Utan kroppen, hjärnan kan den inte tänka. Det är genom kroppen den får en sådan makt. Så tror jag i allafall. själen har inget med hur kroppen fungerar tror jag. Det är bara något som ger liv åt kroppen, kroppens energi.. kanske? Jag kan tro på andar som är mer på indianernas vis. De som färdas med vinden till exempel. Förfäder och vishet som folket rådfrågar på något sett. Som vägvisar folket..


Nej nu ska jag sluta och med mina svidande ögon (på grund av eldröken) ska jag åka till stallet och sedan komma hem, duscha och sedan traffa älskade Martin :D<3


Ha det gott  


Av Josefine Lindqvist - 13 mars 2010 17:51

Hej igen :) Länge sen som jag skrev ett "normalt" inlägg men nu har jag lite tid över så tog mig tid. Har blivit sjuk så har inte ridit på några dagar. Men är bra med lite vila för bådas sidor tror jag. På det har hon också fått strålröta. Det började helt vanlig för bara några dagar sedan, eller kanske till och med för en vecka sedan. Så har gjort rent det med jodopax och lät henne stå med det. Sedan tog jag på kära innan hon har gått ut i de blöta hagarna som verkar vara orsaken. Men nu har jag inte riktigt hunnit med. Det har blivit riktigt extremt nu, det har gått ner väldigt långt i strålen. Jag vet inte vad jag ska göra. Men har gröpt ur lite med hjälp av en kunnig i stallet. Rutan är så snäll och bara står och käkar på sitt höö.. :) Klart man sköter sig när det finns mat säg^^. Men så det ser lite fräshar ut nu. Har försökt få tag i hovslagaren men får nog vänta tills på måndag. Kännns inte bra vill jag säga. Har hört att om det går alldeles för långt kan det kanske inte finnas mycket att göra. Får inte hända henne något nu. Vet inte vad jag mer ska göra. Funderar på att proppa in bommulstussar doppade i kära där det är som värst. Får prova, det kanske funkar. Så passar kanske bra att hon vilar lite nu ändå. Onödigt att dra ut i den blöta snön mer än nödvändigt och den utvistelsen hon får vill jag att hon ska ha :).


Tävlingar idag också. Hann inte kolla så mycket men hann se Becca, det var ett krav från mig själv. Det såg så otroligt bra ut. Blev så tårögd av att det var Sessan hon tävlade med. De fick 67% i första och 66% i andra. Hon blev placerad som 3a  och som 4:a i andra. Grattis Becca för placeringarna på din första tävling med Grandessa. Du ska vara riktigt nöjd! :D Såg Annie och hennes lilla Guppie också. Såg jätte fint ut och nu har jag sett pållen också :). Skulle vart med jag också men icke på grund av att jag inga pengar har.. men så kan det vara. Har anmält mig till valåsens tävling nu istället. Får se hur det går. Våran första start så kan inte bli annat än fiasko och nervositet. :)


Nej nu ska jag sluta skriva och tjata. Snart kommer martin hit som jag har umgåts med hela dagen, har dragit med han till stallet två gånger bland annat, stackare. Puss på han.


Fick förressten tag på hovslgaren, eller mamma fick det.. hihi. Men han ska komma på Tisdag och sko och kolla henne. Om inte annat åker vi till han tidigare. Min lill Rutan :) <3


 

Av Josefine Lindqvist - 11 mars 2010 08:56



"Far away
This ship is taking me far away
Far away from my memories
Of the people who care if I live or die

The starlight
I will be chasing your starlight
Until the end of my life
I don't know if it's worth it anymore

Hold you in my arms
I just want to hold you in my arms

My life
You electrify my life
Let's conspire to re-ignite
All the souls that would die just to feel alive

I'll never let you go
If you promise me not to fade away, never fade away

Our hopes and expactations
Black holes and revelations
...

Hold you in my arms
I just want to hold you in my arms

Far away
This ship is taking me far away
Far away from the memories
Of the people who care if I live or die..


I just wanted to hold
You in my arms.. "






Av Josefine Lindqvist - 4 mars 2010 23:38

Torsdag kväll här nu då.. I morgon blir det stallet tidigt för att släppa ut hästarna. så€ funtar på att lägga mig och sova. Men är vrålhungrig så måste ta något att käka. Inte så hälsosamt så här sent, men är man hungrig så är man. hmm.. ganska logiskt.

Red ett barbacka pass idag. Lugn pass i skritt och trav. Lite mjukgörande bara inför i morgon då det blir träning och efter det blir det att dra på fest. Vet ej vad jag ska ha på mig.. men det löser sig ju alltid. Har ju Martin vid min sida som kan stötta mig ^^ <3 så söt är han. Bästaste i världen    .

Naej nu ska jag sovalisova. Och förresten så har jag börja kommit i kapp lite i skolan också. Det känns bara gött. Igår fikade jag, Sofie, Emelie och Jessica på stan. Tyckte det var mysigt och roligt. Borde fika mer sådär, eller äta ute mer. Synd att det kostar rätt mycket bara. Har hunnite varit på stan två gånger på två dagar med krullis också.. det hände det ena och det andra.. xD kommer nog få höra det resten av mitt liv..


Sov så gott...

Godnatt   

Av Josefine Lindqvist - 2 mars 2010 08:52


Jaa, nu var det ett tag sedan som jag skrev. Har knappt varit inne vid datorn över huve taget. Detta kan bero på att jag har varit på besök i Frövi, och sedan tog vi en tur till Göteborg horseshow. Det var riktigt kul och riktigt mäktigt att se allt live. Vi såg Roffe vinna och det var helt sjukt kul! Vi har riktigt bra svenska ryttare måste jag säga. *stolt* ^^. Vi var där från fredag-Lördag och det var ganska lagomt. Tack Anna för en super helg. Hittade lite grejor på mässan också. Tre schabrak för typ 150 kr, sedan ett ridtäcke för halva priset, typ 300 kr med märket bukas. Det var riktiga fynd måste jag säga :). Fick hem en del saker från Anna som hennes nya häst inte kan ha. Så det blev att prova det på min älskade Rutan också. Det passade allt bra. Men har lite snålt med pengar bara..  Men det löser sig alltid!   

Emelie tog hand om Rut under tiden, tack för det. De börjar hitta varandra mer och mer och det är bra!


Jaa, nu är det såhär också att jag är väldigt trött på att gå fel linje. Jag fattar inte att jag valde Walthers. Ursäkta att jag säger detta men jag vet inte mer vad jag ska göra. Jag måste ju göra nått och det är antagligen att byta. Och det enda jag vill gå mer är lillerud, det är det jag vill. Men då är det ett dilemma om hur jag ska göra med Rutan. Jag älskar henne enormt. Hon lyser upp mina dagar och utan henne vet jag inte hur jag skulle klarat allt. Min söta häst som har blivit så fin!. Men går inte skolan och utbildningen före hobby och hästarna?. Tar jag fel val, vet jag att jag kommer ångra mig en väldigt lång tid. Om inte hela mitt liv. Det kommer att svida en hel jävla del om det blir så här. Vet inte hur jag kommer klara det. Men pengar växer inte på träd. Om jag bara kunde skaffa ett jobb..

Världen är ett rent helvette ibland.


Blää tror jag har magsjukan, så sitter hemma och är icke i skolan. Tur det kanske. Hela familjen har haft magsjukan så antar att det är min tur.


Men ha det gott nu alla!


KramKram



 

Lite bilder från gtb horseshow..:)


Ovido - Quiz & Flashcards